Stop islam

Wet Bibob en stichting Ar-Rahma


30 aug. 2018 - Wat houdt dat eigenlijk in, Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur.
Wat houdt dat in, als men een Bibob onderzoek verricht, naar een stichting die een Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) wil bouwen in Saendelft.
Dat klinkt lekker cultureel en divers, maar het gaat hier gewoon om een moskee. Dus noem dat ding dan ook gewoon zo.
Een moskee. De stichting Ar-Rahma is jaren bezig geweest om geld bijeen te krijgen om de grond aan de Omweg in Assendelft te kunnen kopen.
Dit nadat in 2015 geprobeerd is om deze in erfpacht te verkrijgen. Maar dat ging helemaal mis.
De gemeente wilde de grond alleen verkopen en het geld inzamelen ervoor ging ook niet helemaal volgens het Bibob-"boekje".
De Belgisch-Marokkaanse salafistische haat-imam Tarik Ibn Ali werd ingevlogen om geld bij elkaar te sprokkelen.
Hij had namelijk voor onder andere de mega-moskee in Gouda veel geld opgehaald.
Dit duistere figuur zit nu in Spanje in de gevangenis voor het ronselen van jihadstrijders en banden met de aanslagplegers van Bataclan.
Deze specialist in (fondsen)werven haalde in korte tijd € 28.000 op, maar dit gebeurde niet helemaal volgens de regels van de Wet Bibob.
Maar, dat zijn oude koeien. De stichting Ar-Rahma nam afstand van deze imam en dus werd de € 28.000 "fout geld" door de papiershredder gehaald en begon men met een nieuwe, integere poging.
Snel door naar 2018: Nu had de stichting Ar-Rahma eindelijk het geld bij elkaar om de gemeente tot koop te verleiden, en, het lukte zowaar.
Oud-wethouder Verschuren piepelde de bezwaar-makende bewoners van Saendelft, om vlak voor zijn vertrek dit er doorheen te jassen.
Zijn bureau schoon achterlaten voor zijn opvolger, noemde hij dat zelf.

Koopcontract met de gemeente


Na wat gesteggel met deze wethouder, om het koopcontract in te zien, bleek dat er iets opmerkelijks in dat koopcontract staat.
De stichting Ar-Rahma moest voor eind oktober 2018 een omgevingsvergunning kunnen overleggen, anders ging de koop niet door.
En toen was Wet Bibob aan de beurt. Het onderzoek zou 4 weken duren, om het geld dat nodig was voor de koop van de grond te controleren, op zijn al dan niet duistere afkomst.
Na een eventuele goedkeuring zou er nog een aanvullend onderzoek komen, naar het geld voor de bouwkosten van de moskee zelf.

Bouwkosten moskee


De bouwkosten van de moskee. Daar was even niet aan gedacht door de stichting Ar-Rahma.
Er werd dus snel een advertentie geplaatst, om met spoed aan de benodigde € 336.000 te komen, om deze moskee te bouwen. Het Bibob-onderzoek liep namelijk al.
Maar, met hulp van een bedel-opa, die met een collectebus op de stoep van de islamitische slager in Saendelft gaat zitten moet het lukken.
Het binnen hengelen van de ruim 2 ton voor de koop van grond was in 2 jaar gelukt, dus om dit binnen een maand te realiseren, mocht geen probleem zijn.
En ja hoor, binnen de maand dat het Bibob onderzoek gestart is, is het benodigde geld binnen. Zo schoon als babybilletjes. Bibob-proof.
Dus kon er half juli 2018 een omgevingsvergunning aangevraagd worden, zodat de stichting Ar-Rahma de moskee, met een omweg, ..... sorry, aan de Omweg te kunnen realiseren.
Dat dit gebeurde, tijdens de vakantieperiode van de meeste bezwaar-makende bewoners van Saendelft, die waarschijnlijk aan de Turkse Riviera verblijven, roept bij ons vragen op.
Het lijkt ons tijd, om eens te kijken hoe integer het integriteitsonderzoek Bibob al dan niet gedaan is en door wie.
Ondertussen lijkt het ons raadzaam, dat tegenstanders van de te bouwen moskee in Saendelft-oost alle mogelijkheden van bezwaar aangrijpen om deze omgevingsvergunning tegen te houden.
En dan ook werkelijk alles. Wij kunnen dit niet alleen.