Welkom zwarte piet

(In)correct voor de bühne


9 okt. 2018 - De afgelopen week was er een hoop ophef over de kleur van Zwarte Piet, tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaanstad.
De NTR had namelijk in een persbericht aangegeven, dat er tijdens de landelijke intocht in Zaanstad alleen roetveeg pieten mee gaan lopen tijdens de intocht.
De linkse deugers in de Zaanse gemeenteraad, met de SP en Groen Links voorop, claimde de overwinning op sociale media: "zoals afgesproken" twitterden ze in de rondte.
Er bleek ergens, of ook weer niet, een afspraak te zijn gemaakt dat de NTR alleen maar roetvegers in beeld zou brengen.
Waar en/of door wie die toezeggen zijn gedaan is compleet onduidelijk, maar dat het zooitje stinkt naar een oude kolenkachel is onderhand wel duidelijk.
Het Jaarlijkse Sinterklaasverhaal en journaal van deze hypocriete organisatie wordt dus met alleen roetveeg pieten opgenomen.
Om er een groot feest van te maken, wordt dit clubje aangevuld met zo'n 150 'Zwarte Pieten' van de lokale comités.
Deze comités zijn helemaal vrij in de kleur van de Pieten die ze naar dit ooit zo traditionele feestje toesturen.
Maar de regisseurs van de NTR gaan hun best doen om deze zo veel mogelijk buiten beeld te houden.
Resumé: Wij gaan aan heel Nederland laten zien, hoe politiek correct of incorrect (hangt van je standpunt af) we wel niet zijn, maar achter de schermen zijn "we" gewoon een stelletje hypocriete klootzakken.
De linkse rakkers in de gemeenteraad vinden het oké dat wij Zaankanters traditioneel met Sinterklaas en 'Zwarte Piet' de intocht vieren, als de rest van Nederland het op de televisie maar niet te zien krijgt.