koert calkhoven

Koert Calkhoven - raadslid


Portefeuilles

Onderzoek & statistiek, Dierenwelzijn, Duurzaamheid, Havens & vaarwegen, Integratie, Monumenten


Biografie

Hoewel ik geen geboren Zaankanter ben voel ik mij wel zeer betrokken bij de Zaanstreek.
Sinds mijn 24e woon ik in de Zaanstreek. Dat was in de tijd dat Marcus Bakker op de Wibautstraat de bus nam en naar de Tweede Kamer reisde.
In de periode van toen tot nu heb ik de Zaanstreek en haar bevolking zien veranderen. De Zaanse arbeider was een harde werker en stond sterk voor zichzelf.
Momenteel zijn er veel Zaankanters die wel kunnen werken maar niet aan het arbeidsproces deelnemen en daarmee ook geen bijdrage leveren aan Zaanstad.
De Zaanse cultuur kenmerkte zich in een van "niet praten maar doen" en "doe maar gewoon dan doe al gek genoeg".
Momenteel wordt in Zaanstad veel geld besteed aan zaken die de burgers niet ten goede komen maar vanwege de waanzinnige kosten wel via de gemeentelijke belastingen zwaar op hun schouders drukken.
Denk maar eens aan het cultuurcluster. Dit moet stoppen! Geen uitgaven meer aan kunst en cultuur en andere linkse speeltjes.
De PVV wil dat Zaanstad weer voor de Zaankanters wordt. De Zaanstreek is een streek waarin vreemdelingen altijd welkom zijn geweest en zij zijn, behalve herkenbaar aan hun achternamen, een integraal onderdeel van de Zaanse bevolking geworden.
Ik zou iedere nieuwkomer willen adviseren, kom je wonen in de Zaanstreek doe dan als de Zaankanters en sluit je niet op in je eigen gemeenschap. Omdat ik de vorige gemeenteraden niets zag doen aan deze problemen heb ik besloten zelf de gemeentelijke politiek in te stappen met een partij die deze zaken wel durft te benoemen en aan te pakken.
Momenteel ben ik werkzaam als Service Delivery Manager binnen een ICT-afdeling.


Raadsleden

  • Peter van Haasen

    Peter van Haasen

  • Koert calkhoven

    Koert Calkhoven

  • Homme Heida

    Homme Heida