Fietspad de Slinger

De Slinger van wethouder Slegers ..... Oh jee


14 juli 2020 - Voormalig wethouder Addy Verschuren zei het in 2014 "Dat fietspad komt er gewoon".   Dat hij daarmee eigenlijk zei "tegen elke prijs" drong toen nog niet helemaal door.   Dat was vier jaar voordat de PVV voor het eerst gekozen werd in de gemeenteraad.   Omdat er elke keer weer geld bij moest (dit project loopt al sinds 2003), zijn wij de totale kosten voor dit megalomane project kwijt geraakt.
Wij hebben ons altijd al verbaasd dat men fietsers over het stadhuisplein naar boven wilde laten fietsen.   Dit terwijl er ook fietstunnels aanwezig zijn.   Wij hadden graag gezien dat dit geld gebruikt werd om een tweede ontsluiting te realiseren voor autoverkeer uit het snel groeiende woonwijk Westerwatering.

Toen wij dat in 2018 opschreven in ons verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen, kregen we in de media stempel "fietsonvriendelijk".   Maar nu dat gedrocht klaar is moet je een hekel aan fietsers hebben wil je ze er overheen sturen.   Het college heeft uiteindelijk wel ingezien dat scooters en brommers geweerd moeten worden van de Slinger en het Stadhuisplein.   Of deze zich daar aan gaan houden, is natuurlijk de vraag.
Dit komt natuurlijk ook door de 'tijdelijke' (5 jaar) achtbaan die ze eraan gekoppeld hebben omdat het bouwproject 'de Heldin' afgeketst is.

De opening van deze Slinger is in juni uitgesteld omdat de Fietsersbond dit fietspad onveilig vond.   Wij vinden dat nog steed zo. Wij vragen ons dan ook af hoe daar ooit een ambulance moet komen, mocht er toch iemand uit de bocht vliegen.
Hopelijk hebben Zaankanters betere stuurmanskunsten, dan wielrenster en wereldkampioen Annemarie van Vleuten.   Eerlijk, ik ben niet zo'n fietser, maar ik ben veilig beneden gekomen.   Voorzichtig en op een rustig moment, maar ik kan mij voorstellen als er tientale fietser tegelijk op/en af gaan, dat ik het best een beetje eng zou vinden.
Daarom nogmaals, doe voorzichtig ....... de bochen zijn eng.


PVV extra

Moties
Amendementen