Burgemeester in 't Veldpark

Criminalteit en overlast moet 't Veld ruimen


10 juli. 2020 - Donderdag 2 juli 2020 hadden de PVV en de Partij voor Ouderen en Veiligheid een motie ingediend, om eindelijk een eind te maken aan de jarenlange (drugs)overlast in 't Veldpark.   Al 6 jaar worden de omwonenden geterroriseerd door junkies, alcoholisten, dealers en andere criminelen.   De motie riep op om het park schoon te vegen.

Opzouten met die overlast gevende gasten.   "Wij zijn er klaar mee".

Tot onze verbazing haalde de motie het niet (18 voor - 19 tegen) doordat de Partij van de Arbeid, ondanks hun inzicht dat het zo niet langer kon, tegen de motie stemde.   De toon van onze motie stond ze niet aan.   Het blijft ook een partij van pappen en nathouden, de overlast gevers zijn zielig.   De volgende dag sprak Burgemeester Hamming ons aan over deze motie.   Hij vertelde mij dat hij de motie gewoon uit ging voeren.   "Ik ben er ook klaar mee, het kan zo niet langer".   Opmerkelijk, omdat zijn eigen partij (PvdA) er anders over dacht.
Nu zijn wij niet zo goed van vertrouwen.   Eerst zien dan geloven.   Maar ik moet de Burgemeester complimenteren dat in ieder geval de eerste stap is gezet.

Laat één ding duidelijk zijn.   De inspraak van Nico Beugeling in de Raadsvergadering van 9 juni 2020 heeft ons aan het werk gezet.   Dus laat dit een voorbeeld zijn voor iedereen met grote problemen in zijn wijk, buurt of straat.   Verenig u en kom inspreken in de Raad.

Zoals ik al zei, de eerste stap is gezet met de bewonersbrief met alle aankondigingen van Burgemeester Hamming.
Wij zullen er op toezien dat er ook daadwerkelijk doorgepakt wordt.   Laat 't Veldpark weer een veilig park worden waar het plezierig vertoeven en recreëren is.