Zwarte piet is geen racisme

Zwarte Piet boycotten, Wij denken van niet!


10 juni 2020 - De Islamitische beweging DENK vond het nodig om samen met de Partij voor de Dieren het voortbestaan van Zwarte Piet ter discussie te stellen in Zaanstad. Op 9 juni . . . . . . . . U hoort het goed juni, of juno zoals U wilt.
Wij worden hier zo moe van, iedere keer maar weer, het laatste debat over dit onderwerp was in november vorig jaar.  Zonder enig doel, je kunt Zwarte Piet niet zomaar verbieden.  Wij willen Zwarte Piet helemaal niet verbieden.   Dus worden er trucjes bedacht om dit toch te regelen.  Is het niet via subsidies, dan via een verbod dat de zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders niet meer aanwezig mogen zijn bij intochten.
Dat dit debat samen viel met de betogingen tegen politiegeweld en de dood van de crimineel George F. kwam deze partijen wel lekker uit.  Als je echt ballen in je broek had gehad, had je dit agendainitiatief verschoven naar een andere datum.  Omdat je kon weten dat dit het debat zou vertroebelen.
Wij vinden dat Zwarte Piet helemaal niets met racisme te maken heeft en vinden het dan ook niet wenselijk dat partijen dit wel suggereren.  Onze fractievoorzitter Peter van Haasen had ook zo zijn inbreng in dit debat, nadat andere partijen een overwegend deugend anti-piet geluid lieten horen.
Ondanks de mindere kwaliteit van het geluid van dit anderhalve meter debat, luisterde Sinterklaas mee en hoorde dat het goed was.

Burgemeester Jan Hamming gaf tijdens het debat te kennen dat hij niet van plan was weg te blijven bij intochten waar ook Zwarte Pieten aanwezig zijn.

Update: Tijdens de raadsvergadering 2 juli heeft Denk met de medeondertekening van de Partij van de Arbeid, Rosa, Partij voor de Dieren, SP, Groenlinks en Doen toch een motie ingediend om de Burgemeester te verbieden naar intochten met zwarte piet te gaan.

Zwarte piet is geen racisme


PVV extra

Moties
Amendementen